10 съвета как да се грижим за електронните си везни

Електронните везни са лесни за използване, точни и спестяват на много хора време и пари. Кантарите за баня помагат на хората да следят теглото си и съответно да отслабнат.

Кухненските дигитални везни ще ви помогнат да измервате с точност до грам различни продукти като плодове, зеленчуци, подправки, ядки, кафе, мляко, вода и всякакви други храни и течности. Ще можете да следвате всякакви рецепти от интернет, за да направите любимите си ястия. Те са подходящи също за магазини и ресторанти.

С така наречените електронни златарски везни ще можете да измервате предмети с точност до сантиграм и милиграм. Те са подходящи за много по-точни и прецизни измервания – например злато, сребро, монети, барут, различни бижута и скъпоценни камъни, фитнес добавки, лекарства и др.

Електронните везни са прецизни инструменти и трябва да се третират внимателно. Ако пренебрегвате грижите си към тях, те могат да станат по-малко точни. Изброили сме 10 съвета как да използвате везните си правилно и какви грешки да избягвате:

profesionalna-elektronna-tochna-vezna-za-zlato-bijuta-kuhnenska-1

10. Неравномерно поставяне

Цифровите везни имат „сладко“ място. Винаги поставяйте центъра на тежестта на обекта, който претегляте, върху центъра на тегловната повърхност на везната си. Повечето модели ще успят да измерят дори и да поставите предмета в ъгълчето на мерителната площ на везната, но честата употреба по подобен начин може да разстрои везната. Помислете за йога, поддържайте везната си балансирана и центрирана!

9. Прекомерно излагане на вода или влага

Цифровите везни са електроника и ще бъдат засегнати неблагоприятно ако вътрешните компоненти са изложени на много влага. Голяма част от везните ще се използват в кухнята за приготвене на рецепти. Затова е много важно да не използвате везните с мокри ръце и да внимавате да не попада никаква течност върху тях.

profesionalna-elektronna-tochna-vezna-za-zlato-bijuta-kuhnenska-2

8. Небрежна или прекомерна употреба

Отново имайте предвид, че цифровата везна съдържа чувствителни измервателни компоненти. Всяка прекомерна травма или небрежно поведение може да съсипе точността й.

7. Ниски температури

Електронните везни харесват топла среда и ще функционират най-добре при стайна температура. Ако везната е твърде студена ще забележите, че тя действа бавно и дисплеят може да започне да функционира неправилно. Забележка: някои професионални везни са проектирани да функционират при по-ниски температури – около 1-3 градуса по Целзий.

6. Обекти, които са прекалено големи за кантара

Ако претегляте голяма кутия, внимавайте да не виси над страните и да не докосва повърхността отдолу. Везната ще измерва неправилно теглото, защото повърхността отдолу поддържа част от теглото на кутията.

profesionalna-elektronna-tochna-vezna-za-zlato-bijuta-kuhnenska-3

5. Опитвате се да стабилизирате неудобни или големи предмети с ръката си

Бъдете внимателни, защото може да не забележите, че поддържате тежестта на някои от предметите с ръка или дори добавяте прекомерно тегло от натиска, упражняван в опит да стабилизирате обекта. Ако точността е важна в тази ситуация имайте предвид, че може да повлияете неволно на измерването на теглото.

4. Претоварване

Не го правете! Това е най-сигурният начин да съсипете мащаба си. Поставянето на прекомерно тегло върху везната ви ще повреди трайно нейните чувствителни измервателни компоненти. Винаги имайте предвид максималния капацитет на везната (посочен на долния етикет на всяка везна).

3. Електромагнитни полета на смущения

Повечето електроника като клетъчни телефони или микровълни излъчват силни полета на електромагнитни смущения, които ще повлияят на деликатните електронни измервателни компоненти във вашата скала. Статичното електричество също може да причини подобни смущения.

profesionalna-elektronna-tochna-vezna-za-zlato-bijuta-kuhnenska-4

2. Неравномерни или нестабилни повърхности

Всички електронни везни трябва да бъдат поставени на равна и стабилна твърда повърхност. Трябва да се избягват неравномерни плочки, клатещи се маси, седалка на автомобил, държане в ръка и др. Например ултра тънките везни за баня могат да бъдат поставени върху мокет или гумени подови настилки поради техния ултра компактен дизайн.

1. Слаба батерия или нестабилен източник на захранване

Слабите батерии са най-честата причина за неизправности в цифровия мащаб. Вашата везна ще изглежда бавна или ще измерва неточно, когато батерията й е изтощена. Неизправните захранващи адаптери също могат да причинят променливи показания и неточност. Още при първите признаци на проблем се постарайте да го отстраните като изследвате батериите, поставите нов комплект и се уверите, че всички метални връзки осъществяват правилен контакт. Повечето модели вече имат индикация за слаба батерия и лесно ще разберете кога да я смените.

profesionalna-elektronna-tochna-vezna-za-zlato-bijuta-kuhnenska-5

Можете да намерите различни модели везни в нашия физически и оналайн магазин – https://bestsellbg.com/products/vezni-i-kantari/digitalni-vezni/results,1-100.html?filter_product=

Можете да разгледате и други наши статии – Блог

1 мнение за “10 съвета как да се грижим за електронните си везни”

Вашият коментар