Как да изберем увеличителна настолна лупа с лед лампа

Работили ли сте някога върху задача, която изисква да сте изцяло фокусирани върху всеки един детайл от това, което правите? Ако е така, не сте сами. Може да сте медицински специалист, архитект, дерматолог, зъболекар, маникюристка или може просто да сте любител, който  обича да шие, бродира, рисува, чете, макетира, запоява, колекционира марки, камъни, злато или има други хобита. Ако някой от тези хора сте вие, тогава определено ще искате да се сдобиете с настолна лупа, която не само увеличава всичко, до което се докоснете, но също така свети, за да можете всъщност да виждате какво правите.

Вашето работно пространство и начин на живот имат ли нужда от увеличителна настолна лампа? Е, нека разберем заедно, докато разглеждаме всички големи предимства, които могат да предложат настолните увеличителните лупи с лед осветление.

Защо да използвате увеличителни настолни лупи с осветление?

Ако сте твърде съсредоточени върху работа, която изисква да гледате малки детайли и напрягате зрението си, тогава ще страдате от умора на очите, преди да усетите. И след като умората на очите настъпи, не сте далеч от това да развиете сериозно главоболие, което ще съсипе целия ви работен ден. Така че не позволявайте това да ви се случи. Вместо това инвестирайте в увеличителна настолна лупа, която можете да поставите на бюрото си, за да осветява пътя ви в тъмното, както и в детайлите. В наши дни те вече не струват толкова много и са страхотна инвестиция.

Настолните лупи съчетават качествено лед осветление и увеличение с висок фокус за максимална видимост. Те по-ясно разкриват сложните характеристики на малките обекти, особено ако работната ви среда е слабо осветена и има отблясъци и сенки, които ви пречат. Комбинацията от настолна лупа с LED осветление позволява кристално чиста визуализация без сенки. Край на кривогледството за вас!

Разликата между диоптърното увеличение и мощността на лупата

Приема се, че около 25.4см е най-близкото разстояние, което човешкото око може да фокусира за удобно виждане. Обект само на 2.54см от окото ви би бил 10 пъти по-голям, но извън фокус. Функцията на лупата е да помага на окото ви да фокусира по-близо. Тъй като леща с фокусно разстояние 2.54см намалява разстоянието, необходимо за ясно зрение, обект на това разстояние се вижда ясно и изглежда 10 пъти по-близо, отколкото когато се гледа от 25.4см разстояние. Такава лупа обикновено се нарича 10X или 10 мощност.
Действителната сила на увеличение ще варира малко в зависимост от работното разстояние, разстоянието между очите и характеристиките на окото на наблюдателя.

През повечето време ще виждате термина диоптър, когато пазарувате увеличителни лупи. По принцип диоптричното увеличение се отнася до силата или измерването на кривината на лещата. Колкото по-голяма е извивката, толкова по-дебела е лещата, което води до по-голямо увеличение.
Обикновените лупи са с увеличение от 5 диоптъра, което означава, че всеки обект под лещата на лупата се увеличава, за да изглежда с 225% по-голям. На практика това означава коефициент на увеличение от около 2,25x и за повечето хора това определено е достатъчно. Лупи с увеличения от 10X се използват за много прецизни работи. Колкото по-голямо е увеличението, от толкова по-близо се гледа. С мощни лупи с такива увеличения се гледа на разстояние от около 80мм и се използват от часовникари, златари и др

Увеличителна ръчна и настолна лупа с лампа

Как да изберем настолна увеличителна лупа с осветление?

Лупата за бюро е основен инструмент за много хобита. Това е много популярна инструмент за маса. Но с всички възможности за избор може да е трудно да изберете тази, която е подходяща за вас. Ако търсите лупа с увеличение, което да ви помогне да видите какъвто и да е обект или повърхност, тогава можете да видите характеристики, на които да обърнете внимание при избора ви.

Настолна лупа с лед осветление за четене

Ето неща, които може да искате да потърсите в настолната увеличителна лупа:

  • Дали да бъде със или без осветление
  • Силата на увеличението
  • Дали да е със стойка или се защипва със щипка
  • Материал на лещата (например пластмасова или стъклена лупа)
  • Дали има възможност да се използва като настолна и ръчна лупа
  • Цена
  • Други характеристики като например функция за димиране, чупещо се рамо, стойка за поялник, допълнителни лещи, щипки за платки тип свободни ръце и др.
Настолна лупа за запояване тип свободни ръце

Избирането на добра увеличителна настолна лупа с лед осветление не е лесно. Така че, за да ви улесним при избора при закупуването на лупа от онлайн магазин Bestsellbg.com, можете да се консултирате със служител.

Полезни връзки

Физически и онлайн магазин за увеличителни настолни лупи с лампа в София – кликнете тук

На този линк можете да намерите ръчни, настолни и лупи за глава – кликнете тук

Тук можете да разгледате другите ни статии – Блог

Вашият коментар