Защо да изберем плазмените запалки с волтова дъга на ток

Може да дойде като изненада за повечето хора, че съществува четвърто състояние на материята. Това четвърто състояние на материята се нарича плазма и именно тази форма задейства целия работен механизъм на най-добрите плазмени запалки. Тези запалки са много удобни, готино изглеждащи, безпламенни и екологични заместители на традиционните запалки на гориво и могат да се използват отново и отново. Да направим живота по-икономичен, по-лесен и безпроблемен както за пушачите, така и за непушачите.

Удобната запалка определено е един от най-важните инструменти, които ви помагат по всяко време! Независимо дали отивате на къмпинг или сте вкъщи. Плазмените запалки са едни от най-удобните съоръжения, обещаващи да бъдат ваш приятел завинаги. Пренебрегван, но все пак универсален, този тип електрически запалки са онзи компактен инструмент, който лесно се побира в джоба ви и има много различни приложения. Всъщност ходенето на къмпинг без запалка би било пълен кошмар! Пушенето, печенето на грил или просто запалването на огън – електрическата запалка на ток прави вашето пътуване удобно по всякакъв начин.

Както всяко друго приспособление, запалките също са се развили с течение на времето. Отминаха дните, когато хората използваха старата кремъчна искра, за да запалят цигари, а сега е времето на плазмените запалки. За разлика от обикновените запалки, най-добрите електрически запалки не произвеждат светлинен пламък, той използва високо напрежение между плътно разположени електроди, даващи електрическа дъга. Известни като ветроустойчиви или противовятърни запалки, електронните запалки не се влияят от вятъра – тази функция я прави ефективна и при лошо време

Докато нормалните запалки не могат да запалят и само изкарват искри, запалките на ток са твоето спасение в ежедневието! Повечето плазмени запалки с волтови дъги са безопасни за летището, тъй като не съдържат опасно гориво като газ или бензин. С мощна вградена USB презареждаща се литиево-йонна батерия, тя може да бъде свързана към зарядното устройство или към всеки друг стандартен USB порт, т.е. към компютър, мобилен телефон или външна преносима батерия за зареждане.

Въпреки това, преди да решите да купите най-добрата плазмена запалка с волтова дъга за себе си, ето ви няколко съвета за характеристики, която проверите:

 • Батерия: Мощността на батерията е може би най-важната функция, която трябва да имате предвид. Трябва да знаете дали е презареждаема или не. Има милиони запалки за избор. Следователно, прочетете ревютата и най-важното – прочетете отзивите за нейната батерия. Времето за зареждане е важно. В идеалния случай не трябва да отнеме повече от 2-3 часа, за да се зареди напълно. Някои запалки се предлагат както с безжично зареждане, така и с кабелно зареждане.
 • Автоматично изключване: Това е друга важна функция, която трябва да търсите. Докато трябва да изключите някои от запалките, други се изключват автоматично. Този механизъм за безопасност е удобно нещо, което е важно да имате наоколо!
 • Лесен за използване: Плазмените запалки не се влияят от скоростта на вятъра. Не е нужно да си изтъркате пръста в опити да запалите или да търсите защитено място, за да я използвате. Следователно, те са лесни за използване и няма да имаете нужда да се опитвате да правите заслон, за да запалите.
 • Размер: Електрическите запалките на ток с плазмена дъга варират по ширина, височина и дължина. Можете да изберете размера в зависимост от мястото, което ще използвате. Ако искате запалка, което ще я използвате у дома, може да изберете по-голям модел. От друга страна, ако искате да го използвате за къмпинг и пътувания, по-малък модел ще бъде по-подходящ за джоба на якето ви. Има модели, които могат да се поберат в кутията ви с цигари.
 • Издръжливост: Издръжливостта на запалката е друг важен аспект. Препоръчително е да проверите използвания метал. Силния корпус помага за предотвратяване на драскотини.
 • Аксесоари: Важно е да се провери какво включва комплекта на електрическата запалка. В почевето модели запалката на ток е в луксозна кутия, която я прави идеална за подарък. Трябва да има и USB кабел за зареждане. Може също в комплекта да се съдържа и малка четка, с която да почиствате от натрупания тютюн.

Важно: Хубаво е да се почиства запалката с четка или друго подобно приспособление, защото с честото използване на запалката чрез заплване на цигари може да попадне и тютюн около волтовата дъга. След продължително време това замърсяване може да полепне и да повреди запалката ви!

 • Модели: Някой видове електрически запалки с волтова дъга на ток показват капацитета на батерията. В зависимост от модела може да се показва по различен начин като най-разпространеният начин е чрез мерна система от 4 точки:
 • 4 точки – запалката е заредана от 100% до 75%
 • 3 точки – запалката е заредана от 75% до 50%
 • 2 точки – запалката е заредена от 50% до 25%
 • 1 точка – запалката е заредана от 25% до 0%

Голямо удобство е да виждате колко батерия има в акумулаторната ви запалка, за да знаете кога да я заредите или дали ще имате батерия да я използвате през деня.

Някой запалки с волтова дъга може да са освен ветроустойчиви и противовятърни са и водоусточиви. Те са покрити с пластнасов корпус, които се затваря. Това ги прави перфектния избор, когато отивате на къмпинг, туризъм, палатки в планината,  море или дори в разходки в парка. С водоустойчивото покрити няма да има нужда да се притеснявате, че запалката ви може да се развали.

Някои модели може освен ветроустойчиви и противовятърни могат да са и водоустойчиви. Те са покрити с пластнасов корпус, които се затваря. Това ги прави перфектният избор, когато отивате на къмпинг, туризъм, палатки в планината, море или дори в разходки в парка. С водоустойчивото покритие няма да има нужда да се притеснявате, че запалката ви може да се намокри и развали.

Има и модели елетрически запалки на ток с волтова дъга, който имат и фенер. Те ще бъдат идеалният ви избор за ситуации, в които се изисква осветеление като лов, риболов, къмпинг, туризъм и др.

Новите модели плазмени запалки с волтова дъга вече са със сензорен бутон, който работи като съвременните мобилни смартфони. Понякога върху този дисплей се показва и капацитета на батерия. По-простите модели са с копче, което се натиска, а има и модели, които работят чрез разклащане.

Постоянно излизат нови и нови модели запалки, които да отговорят на вашите изисквания за външен вид така и за фунционалности, което ги прави идеален избор както за луксозен подарък така и практичен избор за къмпинг.

 • Цена: Друга важна характеристика е цената на плазмената запалка. Скъпата запалка не винаги е най-добрия избор за вас. Освен че е лесен за носене в джоба, продуктът също трябва да бъде на достъпна за вас цена.

Плазмените акумулаторни запалки на ток с волтова дъга са електрически задвижвани, екологични и перфектни за открито, запалване на лула, цигари, пурети, пури, свещи, барбекю, въглени за камина или наргиле. С различни дизайни и цветове, стилните и луксозни плазмените запалки са идеални за подарък.

Можете да намерите запалките в нашият физически и оналайн магазин – https://bestsellbg.com/products/elektronni-plazmeni-zapalki-na-tok-s-voltova-daga-vetroustoichivi-i-zarejdane-na-usb-tip-tesla/elektricheska-zapalki-na-tok-s-voltova-daga/results,1-100.html?filter_product=

Можете да разгледате и други наши статии – Блог

Вашият коментар