Защо електронните часовници с будилник са тайната за по-добър нощен сън

Причини за влошаване на съня

Обезпокоителни насочени известия от приложения. Наплив от неотложни служебни имейли. 97 непрочетени съобщения от груповия ви чат с приятели. Нито едно от тези неща не трябва да е последното нещо, което виждате през нощта, нито първото нещо, което виждате сутрин. И въпреки тази много очевидна истина и факта, че прекомерното време пред екрана е свързано с влошаване на почти всяко психическо и физическо здравословно състояние, което ни сполетява, пристрастяването към смартфона е жестока реалност за мнозина – ако не и за повечето. И с края на зимното часово време е изключително важно да признаем, че спането в една стая с нашия смартфон, както и използването му като аларма за събуждане е основна част от проблема.

Като начало времето пред екрана има пряко въздействие върху нашето производство на мелатонин, известен още като хормона на тъмнината, който се произвежда в епифизните жлези на мозъка и изисква – както се досещате – тъмнина, за да направи своята магия и да предизвика сънливост. „Мелатонинът не обича светлината, особено синята светлина, излъчвана от електрониката“, обяснява д-р Шелби Харис, специалист по поведенческа медицина на съня, добавяйки, че нощното излагане може да наруши циркадния ви ритъм (вътрешния часовник на тялото), което не само компрометира количеството и качеството на съня, но също така може да наруши всичко – от храносмилателната система на тялото до колебанията на хормоналните нива.

Освен това, без значение как го настройвате, ако вашият смартфон е включен до леглото ви, вие все още сте в режим на работа или социални медии. Ако получавате текстови съобщения или известия по имейл, това очевидно нарушава качеството на съня ви“, казва д-р Харис. „Но дори и да нямате сигнали, винаги ще има изкушението да проверите смартфона си. След това спалнята ви е свързана с будни дейности като работа, общуване и стрес, повече от спокойния сън.

Какъв извод можем да направим

Изводът е, че ако държите телефона си в спалнята си, мозъкът ви не се изключва напълно и това пречи на оптималната нощна почивка. Решението? Ако не можете да разчитате на вашия циркаден ритъм, за да ви събуди естествено, върнете се към традиционния часовник с будилник.

За да можете да си усигурите качествен сън ще ви предложим три електронни часовника с аларма, които ще осигурят по-добра нощна почивка и ще обновят вашата спалня.

Настолен часовник с проектор и будилник светещ на тавана с температура

Най-новият прожекционен LED електронен будилник, който съчетава функционалност и стил. Този интелигентен настолен часовник има 3D проекция на стената на тавана и функция за нощен режим. Будилникът разполага със snooze функция, LED цифров огледален часовник, дисплей за температура и влажност и автоматична регулируема яркост.

Цифровият будилник има голям дисплей и шрифт, който е лесен за четене. Също така има функция за дрямка, която ви дава допълнително 5 минути време за сън.

Този будилник има въртящ се дизайн с регулируема проекция, която може да завърти на 180° (90° до -90°), което го прави лесен за четене, когато сте в леглото през нощта.

Часовникът има функция за запаметяване на времето, ако тока изгасне, коята се захранва от батерия (CR2032). Няма нужда да нагласяте всеки път часовника, когато е изключен или спре тока.

LED будилникът има 3 нива на яркост с автоматично регулиране на яркостта, както и възможността да ръчно регулирате яркостта по всяко време. От 18:00 до 5:59 часа, екранът на будилника ще бъде автоматично затъмнен, за да не пречи на вашата почивка.

Този интелигентен часовник има 3 режима: режим на часовник, режим на дата, режим на температура и режим на аларма. Будилникът е подходящ за спалня, хол и офис. Неговият ABS пластмасов корпус е здрав и издръжлив.

Разполагайки с този интелигентен настолен часовник, ще можете да се наслаждавате на голям дисплей и проекционен ефект на стената на тавана, който показва не само часа, но и температурата и влажността в стаята. Със своите многофункционални възможности, този часовник е перфектен избор за спалнята, хола или офиса. Със своята автоматична функция за намаляване на яркостта през нощта, този часовник ще ви помогне да спите по-добре, като осигурява достатъчно тъмна и спокойна атмосфера.

Можете да закупите часовника през нашия физически или онлайн магазинкликнете тук

Постоянно светещ електронен часовник с термометър и будилник

Това е настолен електронен часовник с термометър, който е дизайниран да изглежда като дърво и може да бъде използван в домашни условия или в офиса. Той има голям LCD дисплей, който може да показва време, температура, дата и календар.

Часовникът има вграден сензор, който може да засече звук, гласови команди, почуквания или докосване, за да се включи осветлението на дисплея. Това е полезно, когато часовникът е поставен в спалнята, за да не дразни светлината докато спите.

Часовникът може да работи постоянно на ток 220V или да бъде захранван от батерии. Има вграден алармен звук, който може да се зададе за няколко аларми, и може да изберете да показва градусите в Целзий или Фаренхайт.

Размерите на часовника са 15 x 4 x 4см, тегло – 200 грама. Часовникът е в комплект с USB кабел и има възможност за захранване на батерии или на ток в мрежата на 220V, за което може да бъде необходим допълнителен адаптер.

Можете да закупите часовника през нашия физически или онлайн магазинкликнете тук

Електронен LED настолен часовник с термометър и аларма постоянно светещ на ток

DT-3785 е електронен LED часовник с огледален дисплей, който показва час, дата и температура. Дисплеят има червена или зелена LED светлина и има огледален ефект. Часовникът има два формата за часов формат 12 и 24-часов, както и вграден календар.

Той има автоматична функция за затъмняване на светлината вечерта, която се активира автоматично между 18:00 и 7:00 ч. При работа на батерии, часовникът автоматично се изключва след няколко секунди, за да пести енергия. При работа на ток часовникът е включен постоянно.

DT-3785 е снабден с вграден електронен будилник и има конектор за захранване чрез USB кабел. Захранването е 3 броя AAA батерии или от всеки USB източник, като USB кабелът е включен в комплекта. Часовникът има измерен температурен диапазон от 0 до 50° C или 32° F до 122° F

Можете да закупите часовника през нашия физически или онлайн магазинкликнете тук

Полезни връзки

Физически и онлайн магазин за електронни часовници на ток или батерии с будилник в София – кликнете тук

На този линк можете да намерите различни модели електронни часовници – кликнете тук

Тук можете да разгледате другите ни статии – Блог

Вашият коментар